GDPR a cookies

Kdo je správcem osobních údajů

Správcem osobních údajů pro e-shop na doméně: „www.kvetakolouchova.cz“ je jeho provozovatel Květoslava Kolouchová s.r.o., IČ: 11896876, se sídlem Zámostní 1155/27 Slezská Ostrava, 710 00

Jaké osobní údaje zpracováváme

Osobní údaje, které nám poskytnete

V případě objednání zboží či služeb, dochází k předání osobních údajů, které jsou potřebné pro úspěšné vyřízení objednávky. Jedná se především o Vaše jméno, příjmení, doručovací adresu, kontaktní e-mail a telefon. Kontaktní e-mail potřebujeme pro komunikaci o stavu objednávky a pro doručení faktury v elektronické podobě stvrzující uzavření smlouvy. Telefonní číslo poté vyžaduje přepravní společnost pro kontaktování zákazníka o stavu a doručení objednávky. Tyto údaje jsou povinné.

Při objednání zboží či služeb lze vyplnit i nepovinné údaje. Ty nám slouží k rychlejšímu a efektivnějšímu plnění smlouvy. Tyto údaje nám však poskytujete dobrovolně.

Pokud se v našem e-shopu registrujete, dochází také k předávání osobních údajů. V tomto případě se jedná o jméno, příjmení a kontaktní e-mail. Tyto údaje jsou potřebné pro vytvoření uživatelského účtu. Tento účet zákazníkovi slouží k jednoduší realizaci objednávky a byl vytvořen na základě jeho oprávněného zájmu.

V tomto účtu lze také vyplnit další nepovinné údaje, které zákazník poskytuje dobrovolně.

Na stránkách se nachází kontaktní formulář. Vyžadována je e-mailová adresa, která je potřebná pro zodpovězení dotazu. E-mailovou adresu dále nezpracováváme pro marketingové účely.

V případě přihlášení e-mailu k odběru novinek (v patičce e-shopu, při registraci uživatelského účtu či v objednávkovém formuláři) dochází k zaslání potvrzovacího e-mailu. V tomto e-mailu se nachází potvrzovací odkaz. Po kliknutí na tento odkaz udělujete správci souhlas se zasíláním novinek na uvedenou e-mailovou adresu. Tuto e-mailovou adresu správce předává zpracovateli, který realizuje samotnou rozesílku. (Více o tomto zpracovateli v kategorii: „Předávání osobních údajů dalším subjektům“). Udělený souhlas lze jednoduše a kdykoli odebrat v samotném newsletteru či zasláním požadavku na e-mailovou adresu: kolouchova.kveta@seznam.cz

Osobní údaje zpracovávané automaticky

Při návštěvě tohoto e-shopu o Vás můžeme shromažďovat informace jako například IP adresu, čas a datum příchodu na tyto stránky, z jakého zařízení jste na tyto stránky vstoupili a přes jaký prohlížeč. Dále také prohlížené produkty, stránky a doba na nich strávená. Veškeré tyto informace jsou anonymizovány a nelze je přiřadit k dané osobě.

Tyto informace shromažďujeme za účelem zlepšování funkčnosti webu a lepší marketingové komunikaci.

K získání těchto informací nám napomáhají takzvané Cookies. Jedná se o malý textový soubor, který vznikne přistoupením na jakoukoli internetovou stránku. Předávání těchto Cookies lze zakázat v nastavení samotného prohlížeče a nebo prohlížením stránek v anonymním okně. Po zakázání Cookies je ale možné, že omezíte některé funkce tohoto e-shopu jako je například zapamatování vloženého zboží do košíku a poté opuštění stránky.

Proč shromažďujeme Vaše osobní údaje

Nákup zboží nebo služeb: hlavním důvodem zpracování je úspěšné vyřízení objednávky. A pokud by nastaly jakékoli komplikace, jsme schopni Vás díky těchto údajů kontaktovat.

Uživatelský účet: bez zpracování osobních údajů bychom nebyli schopni vytvořit uživatelský účet, který musí být přiřazen k nějaké osobě.

Péče o zákazníky: v případě komunikace přes formulář: „napište nám“ musíme zpracovat e-mail pro zodpovězení dotazu

Marketingové účely: tyto údaje zpracováváme na základě vašeho souhlasu a jedná se především o e-mailovou adresu předanou k odběru novinek. Souhlas lze kdykoli odebrat.

 

Používání souborů cookies

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě našich webových stránek stahují do Vašeho zařízení. Soubory cookies se následně při každé další návštěvě odesílají zpět na webovou stránku nebo jinou webovou stránku, která je rozpozná. 

Soubory cookies plní různé úlohy, například umožňují efektivní navigaci mezi webovými stránkami, zapamatování si Vašich preferencí a celkově zlepšují zkušenost uživatele. Dokážou také zajistit, aby reklamy zobrazované on-line byly lépe přizpůsobené Vaší osobě a Vaším zájmům.

Na webových stránkách používáme následující cookies:

  • Nezbytné cookies: jsou zapotřebí k provozu webových stránek, umožňují například přihlásit se do zabezpečených částí stránek a další základní funkčnosti stránek. Tato kategorie cookies se nedá zakázat.
  • Analytické/statistické cookies: umožňují nám například rozpoznat a zjistit počet návštěvníků a sledovat, jak naši návštěvníci používají webové stránky. Pomáhají nám zlepšovat způsob, jakým stránky fungují, například tak, že umožňují uživatelům snadno najít to, co hledají. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.
  • Reklamní cookies: používají se ke sledování preferencí a umožňují zobrazit reklamu a další obsah, které nejlépe odpovídají vašemu zájmu a online chování. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.

Upozorňujeme, že třetí strany (včetně např. poskytovatelů externích služeb) mohou rovněž používat cookies a/nebo přistupovat k údajům shromažďovaným cookies na webových stránkách.

Další informace o cookies a jejich aktuální seznam naleznete prostřednictvím jednotlivých internetových prohlížečů, nejčastěji v položce Nástroje pro vývojáře.

Souhlas může být vyjádřen prostřednictvím zaškrtávacího políčka obsaženého v tzv. cookie liště. Soubory cookies můžete i následně v nastavení svého internetového prohlížeče odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých.

Další informace o správě cookies v jednotlivých prohlížečích naleznete na následujících odkazech:

 

Na základě jakých právních titulů osobní údaje zpracováváme

Plnění a uzavření smlouvy: Jedná se o osobní údaje které musíme zpracovávat pro úspěšné vyřízení objednávky.

Plnění právní povinnosti: Tyto údaje musíme shromažďovat, jelikož to zákon ukládá. Jedná se například o faktury, které se musí uchovávat nejméně po dobu deseti let, od uzavření kupní smlouvy.

Oprávněný zájem: Pokud si u nás zákazník zřídí zákaznický účet z důvodu zjednodušení objednávky, tak jej vytváří ve svém zájmu. To samé se děje například při zaslání dotazu přes kontaktní formulář. Tyto údaje zpracováváme na základě vašeho impulsu.

Souhlas: Pro účely zasílání obchodních sdělení ve formě e-mail marketingu využíváme údajů, které jste nám poskytli s vaším souhlasem. Pokud jste Však naším zákazníkem, je souhlas také udělen, pouze ale v případě, že se jedná o marketingové sdělení související s Vaším objednaným zbožím. Tento souhlas lze kdykoli odebrat.

Předávání osobních údajů dalším subjektům

Pro správné fungování e-shopu, expedici objednávek a nebo pro marketingovou komunikaci musíme využít dalších subjektů (zpracovatelů), bez kterých bychom nemohli tyto úkony vykonávat. S těmito subjekty máme zřízenou zpracovatelskou smlouvu, která nám zajišťují veškerou bezpečnost při nakládání s osobními údaji. Subjekty jsou vázány mlčenlivostí a nesmí s osobními údaji nakládat jinak, než určí samotný správce.

Jedná se o tyto subjekty:

Dopravci: Bez předání osobních údajů dopravcům bychom nebyli schopni zboží zákazníkovi doručit. Informace jim předáváme ve formě, v jaké jste je u nás vyplnili v objednávkovém formuláři. Jedná se především o jméno, příjmení, doručovací adresu a telefon díky kterého Vás dopravce může kontaktovat.

WEDOS Inernet, a.s., IČ 28115708: Tento zpracovatel má na svých serverech uložená data celého e-shopu. Bez něj není možné stránky provozovat.

SmartSelling a.s., IČ 29210372: Díky tohoto zpracovatele jsme schopni rozesílat marketingová sdělení za pomocí e-mailu. Poskytujeme jim pouze Vaši e-mailovou adresu s Vaším souhlasem.

Zabezpečení osobních údajů

S Vašimi osobními údaji nakládáme s největší opatrností. Pro větší ochranu jsme zavedli technická opatření, jako například zabezpečení e-shopu protokolem HTTPS. Díky něj jsou Vaše hesla v bezpečí. Také se řídíme přísnými pravidly při zpracování osobních údajů jako jsou heslované počítače atp. V neposlední řadě dbáme samozřejmě na přísný výběr našich zpracovatelů a bezpečnost při předávání dat.

Práva zákazníka na ochranu osobních údajů

Úprava a doplnění: Pokud jste našim registrovaným zákazníkem, tak můžete veškeré informace editovat ve svém uživatelském účtu. Pokud jste neregistrovaným zákazníkem a rádi byste některé informace doplnili, kontaktujte nás prosím přes kontaktní formulář a nebo e-mailem.

Oprava: Pokud se domníváte, že údaje které o Vás zpracováváme jsou chybné, neváhejte nás kontaktovat.

Přístup: Máte právo na přístup k osobním údajům, které o Vás zpracováváme. Na vyžádání jsme povinni Vám předložit o jaké údaje se jedná, kdo k ním má přístup a kterým zpracovatelům je předáváme.

Výmaz: Dalším právem je vymazání Vašich osobních údajů z našich databází. Musí to však být v souladu se zákonem, což například znamená, že nemůžeme mazat Vaše osobní údaje z faktur. Zákon nám ukládá, že ty údaje musíme zálohovat po dobu deseti let a vymazání osobních údajů zde není možné.

Vznesení námitky: Můžete vznést námitku vůči zpracování osobních údajů.

Omezení zpracování: Můžete zažádat o omezení zpracování osobních údajů pouze na konkrétní údaje.

Podání stížnosti: V případě jakýkoliv pochybností ohledně zpracovávání osobních údajů můžete kontaktovat Úřad na ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).